abonneren
Apps & Software

Krijg de volgende foutmelding: disk boot failure, insert system disk and press enter?

Ik krijg nu voor de zoveelste keer de melding "Disk boot failure, insert system disk and press enter". Kabels gecontroleerd alles goed aangesloten. Verleden de hdd uit het systeem gehaald extern aan andere pc gehangen. Schijf gecontroleerd niks geks gevonden goed. Bios gereset. Probleem opgelost na x aantal dagen treed het probleem weer op.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  De melding komt als de computer niet kan opstarten van de harde schijf. Meestal komt dit doordat de harde schijf, om het netjes te zeggen, aan zijn einde komt. Maar het kan ook komen door een probleem op het moederbord. Komt veel minder vaak voor. De laatste mogelijkheid is dat het opstartgedeelte van Windows brak wordt.

  Heeft u de harde schijf een check gegeven met externe software of met Windows meegeleverde software?
  En maakt de schijf soms vreemde geluidjes? (= serieuze vraag!)

  Begin met een verse installatie van Vista waarbij alles (dus ook alle partities) verwijderd worden en opnieuw worden aangemaakt. Blijft het probleem? Dan de harde schijf wisselen. Blijft het probleem daarna nog? Daar willen we nog even niet aan denken.
  • +
  • 0
  • -
  - met USB de HD aan een andere PC hangen en diagnose-software op de schijf loslaten. Kijken wat er dan gebeurd. Even naar computerwinkel of online zoeken naar kabeltje van SATA (vermoedelijk) naar usb.
  Of:
  - zoek bij de fabrikant van de HD naar bootable diagnose software (bootable cd oid) waarmee de schijf te controleren is.
  succes.

Beantwoord deze vraag