Apps & Software

Kaspersky Rescue Disk werkt op de ene computer wel, maar op een andere niet; Oorzaak?niet

Met mijn Sony-Vaio VPCF13S0E notebook (Windows 10, 64 bits) heb ik op een usb-stick een Kaspersky Rescue Disk 10 aangemaakt, zoals beschreven op pag. 108 van ComputerTotaal apr. 2016. Hoewel het BIOS ingesteld is om primair vanaf een usb-stick op te starten, kwam de Sony-Vaio bij opnieuw opstarten niet verder dan de melding "Missing operating system". De hele Rescue Disk opnieuw aanmaken, incl. opnieuw formatteren van de usb-stick en nieuwe downloads van Kaspersky, mocht niet baten. Vervolgens de usb-stick met de op de Sony-Vaio aangemaakte Rescue Disk op een andere computer uitgeprobeerd (Samsung NP-NF310-A03NL netbook met Windows 10, 32 bits). Daar werkt de Rescue Disk wel prima. Wat kan de oorzaak zijn dat de Sony-Vaio het operating systeem op de usb-stick niet herkent en de Samsung wel?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Vond dit in een of ander forum:

  Ga naar de BIOS
  Boot mode setting
  Verander IUF in Legacy.

  Kan het zelf helaas niet uitproberen en probeer alleen te helpen.
  • +
  • 0
  • -
  Dit probleem is opgelost. De beschrijving van ComputerTotaal resp. Kaspersky voor het aanmaken van de Rescue Disk bleek fout. Deze vraag kan wat mij betreft verwijderd worden.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord