Apps & Software

Kan mijn computer niet uitschakelen?

Als ik mijn computer wil uitschakelen, doet hij het niet?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Dat komt omdat Windows een programma dat op de achtergrond meedraait niet kan afsluiten, wat meestal kan duiden op spyware. Dat zijn geniepige programmaatjes die je surfgedrag, e.d. bijhouden en doorsturen naar een server ergens…….
  .
  http://antimalwaresoftware.nl/overige-beveiligingssoftware/malwarebytes-anti-exploit/
  .
  Hiermee kun je die spyware of ook wel malware genoemd opsporen en verwijderen. Het goed up-to-date houden van je anti-virus software, voorkomt meestal dat dergelijke software stiekem op je pc wordt geïnstalleerd. Het missen van anti-virus updates maakt je computer kwetsbaar, hoe duur je anti-virus software ook is.
  .
  suc6…….
  • +
  • 0
  • -
  Ik neem even aan dat je bedoelt via het besturingsysteem en niet via de aan/uitknop.

  Het kan ook zijn dat je een programma open hebt dat vraagt (in een dialoogvenster) of je gegevens wil bewaren. Zo lang de vraag niet is beantwoord, wacht het afsluiten. Dit wordt soms gemaskeerd door de visuele grapjes van het O.S. tijdens het afsluiten, waardoor het het afsluiten moet cancelen voordat je e.e.a. ziet.

  De gewone aan/uitknop bij de meeste Windows-PC's hoeft niet gelijk tot stoppen te leiden. Evenwel, het moederbord/BIOS van elke PC is zo geprogrammeerd dat als de aan/uitknop ten minste 4 seconden lang ingedrukt blijft, de PC uitgaat. Ongeacht de (in)acties van het O.S.
  Om te zorgen dat er geen gekke, afgebroken zaken op schijf gebeuren, is het wel zaak alle gewone programma's handmatig te sluiten en een par seconden te wachten totdat alle schijfacties klaar zijn. Let op als je vlak daarvoor veel naar een USB-stick hebt gecopieerd. Door buffering binnen het O.S. kan het wel enkele minuten duren voordat alles klaar is, al zegt het scherm dat het al klaar is. Let op de oplichtende LED-jes die vrijwel elke stick heeft.

Beantwoord deze vraag