abonneren
Apps & Software

Kan / mag herstelmedium geen HDD zijn?

In editie 09/sept 2015 staat een mooi artikel over een image maken. Nu wordt er in dit soort artikelen bijna altijd gesproken, als het over een medium gaat, over een USB stick (maar hoe groot moet die wel niet zijn?) of optische schijf (DVD?). Ik heb een paar niet meer in gebruik zijnde externe HHD's liggen. Kan ik die niet gebruiken voor het Herstelmedium (stap 3 e.v. in het artikel) en de back up van mijn C:/ partition waarop W7 (straks W10) en al mijn programma's staan. Aannemende dat het Herstelmedium slechts voor het opstarten is en de back-up daadwerkelijk het OS en de Programma's bevat, is het dan het beste om beide op een aparte partitie te zetten? Mijn persoonlijke bestanden staan sowieso op D:/ en ook een andere externe schijf.

2 antwoorden
  • Het meest voor de hand liggende is dat iemand een usb-stick gebruikt. Het zou anders een veel langer verhaal gaan worden als er allerlei onderdelen besproken zou worden. Dan ga je het ook hebben over usb-verbindingen tussen de pc en de harddisk. En dat is een appart artikel daar je het dan gaat hebben over hoe je een harddisk aansluit en hoe je 'm eerst moet voorbereiden (partitioneren, formatteren, enz). Een stick werkt gewoon simpeler.
    Een dvd is eigenlijk nooit geschikt doordat de data dan verdeeld moet worden en dat is vaakl vragen om ellende!
    Maar je hebt gelijk: Je kan eigenlijk ieder stuk hardware gebruiken, zolang het maar werkend en herkenbaar op de pc aangesloten kan worden.

    De grootte die nodig is is voor vrijwel iedere case anders. Die loopt tussen de 8Gb en de 500Gb. Het is inderdaad wel makkelijk als de schrijver van een artikel erbij zou vertellen hoe je dat moet bekijken.
  • Wat wil je precies op aparte partities zetten?

Beantwoord deze vraag