Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
Apps & Software

Kan ik XP wel op lokaal netwerk gebruiken zonder internetverbinding?

Ofwel: wel een lan-verbinding actief, maar alle internetverbindingen op een veilige manier blokkeren, zodat ik wel bij mijn NAS o.i.d. kan.

3 antwoorden
 • Je kunt XP sowieso gebruiken, het risico van malware in welke vorm ook wordt alleen steeds groter. Je kunt alleen alle internetverbindingen blokkeren door eenvoudigweg niet ermee te verbinden.

  Al is de computer niet met het internet verbonden, je kunt toch besmet raken doordat je bestanden uitwisselt via een NAS, USB-stick, floppy, memory card of draagbare HDD/SSD. Zowel het medium (via een verborgen bestand in de root) als bijv. een tekst- of rekenblad bestand kunnen geïnfecteerd zijn.
 • zolang je niet op het internet zit dan kan er niets gebeuren.


  Heb wel t idee dat de melding een beetje overtrokken wordt. Is het niet gewoon een stunt om mensen weer iets nieuws aan te smeren…
 • Windows XP gebruiken omdat er nog programma's zijn die u graag gebruikt is wel mogelijk.
  Met een goede anti virus programma, Online Armor Free (firewall) en MBAM Pro.
  Bewust niet mee surfen en ook géén e-mailberichten ophalen / versturen, maar komt de XP wellicht wel op internet voor updates van de antivirus, MBAM Pro en de programma's.

  Avira (bijvoorbeeld) blijft XP tot 15 april 2015 ondersteunen:

  http://techblog.avira.com/2013/11/06/microsoft-may-end-antivirus-updates-on-xp-in-april-avira-will-not/en/

Beantwoord deze vraag