Apps & Software

Kan ik middels VBA een cel voorwaardelijk vergrendelen die samenhangt met een checkbox?

Hallo, Ik heb een vraag m.b.t. VBA. Zo heb ik in A1:A10 per rij een checkbox. Deze checkboxes corresponderen met de cellen C1:C10. In B1:B10 heb je de voorwaarden 1 en 0. Als in B1 een 0 staat, moet de checkbox in A1 niet worden aangevinkt. Dit probeer ik middels het blokkeren van cel C1, door een VBA te gebruiken. De waarde in B1 wordt echter geregeld genegeerd; diverse oplossingen heb ik reeds gezocht, maar steeds werkt iets niet. Heeft iemand hier een oplossing voor? Alvast bedankt. Lex

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    In de werkbalk 'Werkset besturingselementen' kun je een checkbox gebruiken die helemaal instelbaar is via VBA. Via de .value eigenschap kun je afhankelijk van de waarde in kolom B de checkbox aangevinkt hebben (.value = True) of juist niet.
    Via de .lock eigenschap kun je voorkomen dat een gebruiker de checkbox kan aanpassen.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord