abonneren
Apps & Software

Kan ik een softwareprogramma (nog in zip bestand) laten draaien vanaf usb of externe harde schijf?

Heb softwareprogramma aangeschaft dat ik graag wil gebruiken op verschillende werkplekken (verschillende windows 10 pc's)

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Dat hangt ervan af of het een portable programma is of niet.
  Alleszins kan je een programma niet draaien vanuit een zip bestand als het ook nog andere bestanden nodig heeft die in het zip bestand zitten. Je zal het programma uit het zip bestand moeten halen en in een map plaatsen die je best de naam van het programma geeft zodat je het programma snel kan terugvinden.
  Als het een portable versie van het programma betreft kan je het dan wel vanaf een usb stick of schijf op verschillende werkplekken laten draaien.
  Is het een programma dat geïnstalleerd moet worden, dan zal dat niet kunnen. De meeste betaalde softwares laten slechts een installatie op één PC toe. Dikwijls wordt dan ook verbinding gemaakt met de server van de maker(s) om te zien of het programma reeds geïnstalleerd werd, op welke PC en wanneer.
  Soms kan je een gekocht programma op meerdere PCs installeren, maar of dat kan/mag en op hoeveel PCs, wordt door de softwarebakker bepaald.

Beantwoord deze vraag