Apps & Software

kan ik een sata 300 schijf vervangen voor een sata 600? / 2x raid formatteren en win 7 erop

ik heb 2 Hitachi Deskstar 7K500 HDP725050GLA360 schijven. deze staan in raid opstelling en die wil ik vervangen voor 2 nieuwe schijven. Maar tegenwoordig is het allemaal sata 600. kan ik gewoon 2 nieuwe kopen en overzetten of passen de kabelaansluitingen dan niet meer? moederbord is een asus p5kpl/1600 Mijn ander vraag is: is het mogenlijk om windows xp van een raid opstelling te formatteren en er windows 7 op te zetten? ik heb via de cd geprobeert om windows 7 te installeren maar halverwege kan hij de stuurprogramma's niet vinden. en werkt het dus niet. vervolgens heb ik geprobeerd om via de xp cd windows xp te verwijderen/formatteren maar dat lukt ook niet.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Ja sata is uitwisselbaar naar vroegere en latere versies, ook qua kabel.

  Als je Windows op een raid array installeert dan kan het zijn dat je een stuurprogramma moet aanleveren aan de Windows installer. Dit hangt af van de hardware die je gebruikt: kijk in de documentatie ervan.

  Tijdens het installeren van Windows krijg je de mogelijkheid schijven of partities die de Windows installer aantreft te formatteren.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord