Apps & Software

Kan iemand het verschil uitleggen tussen passieve en actieve 3D-weergave?

2 antwoorden
  • De meeste tv's worden momenteel met actieve 3D-techiniek uitgerust. Het grote verschil met passieve 3D is dat hierbij de 3D-bril een 'actieve' rol speelt. De bril blokkeert razendsnel (om-en-om) het beeld voor de ogen. We zien diepte doordat deze beelden in onze hersenen met elkaar worden gecombineerd. Voordeel hiervan is de optie tot Full HD 3D, nadeel: de brillen zijn zwaar en duur.

    Bij passieve 3D vervult de 3D bril een 'passieve' rol. De tv zendt afzonderlijke beeldlijnen uit voor het linker- en het rechteroog, waarbij de bril ervoor zorgt dat de juiste beelden worden doorgelaten voor het betreffende oog. Het grote voordeel van passieve 3D is dat het beeld minder knippert en dus rustgevender is op de ogen, groot nadeel is dat full HD 3D niet mogelijk is.
  • Too many coitlmmenps too little space, thanks!

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord