Apps & Software

'Kan geen batterij vinden', laptop werkt alleen op netstroom en 'disk read error occured'. Huh?

Enkele maanden geleden viel de laptop een paar keer uit, met als gevold een disk read error en blauwe schermen. Melding dat de accu niet gevonden kon worden (kruis door accu-icoontje). Het lampje van de accu brandt nooit. De laptop kan alleen aan als hij in de oplader zit. Zodra de oplader eruit wordt gehaald valt de laptop ook uit. Al twee nieuwe accu's en oplader geprobeerd, maar daar lijkt het dus niet in te zitten. Hardwareprobleem? Hoe op te lossen? Het gaat om een Asus Pro36S laptop van enkele jaren oud.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Het lijkt mij duidelijk. Als drie accu's hetzelfde probleem vertonen moet het in de aanvoer van de stroom in de laptop zelf liggen. En dat zijn problemen waar je echt de nodige kennis (electronica) van moet hebben. Daarbij zal de hele laptop helemaal open gemaakt moeten worden. En dat is iets wat je liever niet zelf doet!
  Ik ben bang dat de laptop langs een specialist zal moeten wat gelijk het nodige geld gaat kosten en in de hoop dat het opgelost kan worden.
  Of je gebruikt de laptop alleen als er een vast stroompunt in de buurt is. Maar daarvoor heb je geen laptop.

  Sorry!!

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord