abonneren
Apps & Software

Kan een SSD drive als hij niet meer opstart worden gerepareerd?

Kan een SSD drive als hij niet meer opstart worden gerepareerd, en zo ja hoe? Na 3 maanden afwezigheid en de PC uit (ook kabel er uit) werkte mijn SSD opstartdrive niet meer. Ben er inmiddels achter dat SSD drives aan data verlies leiden als ze niet verbonden zijn! Na diverse probeersels heb ik mijn laatst mirror gemaakte op de SSD gezet, wat lukte. Opstarten ging tot ik de windowtjes van windos 8.1 zag. Daarna liet het schijflampje even activiteit te zien. Daarna niets meer en een zwart scherm. Toen geprobeerd een schone windows van DVD te installeren. Dat ging tot de SSD schijf in het installatie proces opnieuw op ging opstarten. Het scherm werd en bleef zwart.

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Het is niet direct uit je verhaal te destilleren hetgeen er defect is voor mij, maar ik zou zowel de ssd als de pc even testen (onafhankelijk van elkaar).

  Overigens lijdt een ssd normaliter geen data verlies wanneer uitgeschakeld: het is niet vluchtig geheugen (net als een harde schijf).
  • +
  • 0
  • -
  "Ben er inmiddels achter dat SSD drives aan data verlies leiden als ze niet verbonden zijn!"

  Kan je dat onderbouwen met een betrouwbare link? Ik ben er namelijk ERG nieuwsgierig naar of de stelling inderdaad klopt en zou de site(s) grondig willen bekijken.
  • +
  • 0
  • -
  SSD's verliezen hun data niet als ze niet aangesloten zijn(In elk geval niet naar een paar maanden). Data recupereren van een defecte SSD is uitermate moeilijk. Als je van plan bent om te proberen van data te recupereren zorg er dan in de eerste plaats voor dat garbage collection en TRIM uitgeschakeld zijn.

  Aangezien je geprobeerd hebt van Windows opnieuw te installeren op de SSD veronderstel ik dat de data niet belangrijk is. De meeste fabrikanten van SSD's hebben software waarmee je de SSD kan testen. Gebruik dan ook die software….
  http://decomputer.be/kan-je-data-op-een-ssd-herstellen/
  Er kan natuurlijk ook een probleem met de PC zelf zijn. Controleer de SATA kabel en controleer ook het ram geheugen. Plaats indien mogelijk even een nieuwe SSD in de computer en probeer Windows op die nieuwe SSD te installeren. Dit als test om te bevestigen dat het probleem door een defecte SSD wordt veroorzaakt.

Beantwoord deze vraag