abonneren
Apps & Software

Kan besturingssysteem niet vinden na een tweede windows geïnstalleerd te hebben, wie weet de oplossing?

Ik heb een tweede windows geinstalleerd, er stond al windows 10 op en nu windows 7. Ik ben begonnen met in Schijfbeheer een tweede partitie te maken. Deze heb ik in windows 10 de schijfletter D: gegeven en de naam Windows 7. Deze is 30gb groot. Ik heb dit gedaan omdat anders Femap, een programma voor sterkteberekingen, niet goed draaide op mijn PC. Nu, als ik de PC opstart, kan ik kiezen tussen 7 en 10. Ik 7 getest en doe het prima. Ik probeerde nu 10 weer maar toen bleek er na het inloggen niks meer gevonden kunnen worden. Dus kreeg zwart scherm met alleen rechtsonderin een windows start en een heleboel meldingen dat die van alles niet kon openen. Ik kon schijfbeheer wel starten via windos+r. Hier heette de schijf nog steeds C: dus hier kon het niet aan liggen. Nu start in windows 7 op en daar staat in schijfbeheer dat deze schijf D; heet. Daarom kan hij het dus niet vinden lijkt mij. Maar kan het pad niet wijzigen, want dan zegt hij dat de Parameter niet klopt. Wie kan mij helpen ?

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    Ik ben geen expert, weet dus niet of het überhaupt kan wat je gedaan hebt, maar heb wel eens gelezen dat je bij een uitgebreidere startup altijd moet beginnen met de oudste versie. Jij hebt eerst '10' geplaatst en toen '7' dus mogelijk in de verkeerde volgorde.

    Misschien is het nog niet verloren: laat de Windows 10 installatie disk eens opstarten en kies de reparatie functie, mogelijk dat die de opstart kan fixen.

Beantwoord deze vraag