Apps & Software

kan amd duron 995 mhz met 1G werkgeheugen windows 7 aan oen heeft bijplaatsen van 1G werkgeheugen meerwaarde?

kan amd duron 995 mhz met 1G werkgeheugen windows 7 aan oen heeft bijplaatsen van 1G werkgeheugen meerwaarde

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Zie de Microsoft-site voor de vereisten:
  http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/products/system-requirements

  En deze voor het toetsprogramma of de PC geschikt is:
  http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows/downloads/upgrade-advisor
  Ik raad je aan dit te draaien om te zien of er meer mogelijke probleempunten zijn bij de PC, zowel hardware als software.

  In mijn ervaring is 1 GHz (zo je wilt 995 MHz :-) ) niet het echte probleem (tenzij je moeilijke grafische dingen of dito spelletjes wil doen), maar is 1 GB intern geheugen echt te weinig. Beter is 2 GB of zelfs 3 GB.
  Wat ook een flessehals is, zijn oude IDE/ATA schijven (met zo'n oude zeer breed verbindingslint om aan te sluiten). Het blijft maar trage I/O opleveren. Het beste is na installatie van W7 gelijk het swap file vast te definiëren, liefst op een fysiek aparte ingebouwde schijf als je die hebt. Maar met een moderne SATA schijf werkt W7 veel beter.
  • +
  • 0
  • -
  Waarom zou je trouwens Windows 7 willen draaien op zo'n verouderd systeem? Plezierig gaat het qua snelheid niet worden. Als je het systeem niet voor iets gaat gebruiken waar je speciaal Windows voor nodig hebt, zou je ook eens kunnen kijken naar een (gratis) Linux OS, bijv. Peppermint OS: http://peppermintos.com/

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord