abonneren
Apps & Software

Is mijn ip gehackt?

Hallo, Laatst zat ik te livestreamen op twitch (plek waar je 'live' games gaat spelen). Na een enige tijd kwamen er mensen bij mijn livestream kijken. Ze wouden dat ik een liedje ging afspelen voor hun. Ze postte een link naar youtube en daarna nog een link naar een strawpoll waar ik kon stemmen voor welk liedje ik wou luisteren. Ik dacht dat ze goedaardig waren en niks van me wouden. Na een enige tijd in de chat zei diegene mijn ip-adres in de chat. Ik dacht dat dit niet zoveel zou uitmaken omdat ik ESET op mijn pc heb. Die dag daarna ging ik weer kijken op mijn laptop en ging skypen met een vriend. Toen hoorde ik heel opeens een stem in het skype gesprek, hij zei mijn naam! Ik wist zeker dat het mijn vriend NIET was. Ik heb opgehangen. Na een tijdje dacht ik dat het weer goed was en bben ik weer gaan skypen. Toen hoorde ik getik en toen WEER mijn naam! Ik ben erg geschrokken... Nadat heb ik ESET laten scannen en ccleaner. Die hadden geen bedreigingen gevonden. Daarna heb ik mijn ipv4 adres veranderd met ipconfig /release. Daarna heb ik bij ESET het knopje 'filteren van inkomen en uitgaand verkeer' ingeschakeld. Hierna heb ik niks meer gehoord. Mijn vraag is wat kunnen ze nog doen op mijn pc? En nog belangrijker is het nu afgelopen?! mvg Remco

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    Ik heb al een paar keer hetzelfde gehad.Na de update van Skype naar MS is het totaal van slag Wat je hoort is de comp stem die je naam noemt in Skype met oa Low Batt en slechte streaming. Anders probeer het zelf is met VPN (Hola) Bij mij heeft het wel geholpen maar ik woon in het buitenland.

    P.s. Je ID veranderen heeft geen zin en is beschermd door je provider en het is noodzaak dat je die als eerste verwittigd Niet jouw computer is dan besmet maar de server waar het id vandaan komt Als je een goede Eset hebt zal die altijd aan geven of je gehakt bent in jouw comp Hij werkt namelijk met jouw IP en als die gehakt zou zijn dan kun je het vergeten dan werkt niets meer.

Beantwoord deze vraag