Apps & Software

Is internetbankieren met Live Linux Mint 17 op USB-stick veilig?

Internetbankieren met Live Linux Mint 17 op de volgende manier: - (Her)start Live Linux Mint 17 (op USB-stick). - Ga direct naar de bankpagina en handel de zaken af, - Herstart of zet de computer uit.

2 antwoorden
  • Linux wordt door het grote publiek heel weinig gebruikt voor internetbankieren, en is daarom, niet echt interessant, de hackers gemeenschap, om het zo maar effe te noemen richt anders dan Hollywood films vaak willen doen geloven, zich meer op massaal gebruikte besturingssystemen zoals o.a. Windows, en richt zich met name op die doelgroep die zijn/haar systeem en software, om welke reden dan ook, onvoldoende up-to-date houdt. Alleen in Hollywood films werken Hackers zich uit de naad om zo'n beetje in te breken in zo'n beetje alles wat los of vast zit. ongeacht of het nou de moeite waard is of niet.
    .
    Wel is het misschien handig om je usb stick te versleutelen, met een encryptie programma, om bij eventueel verlies van de usb stick te voorkomen dat inlog informatie e.d. in vreemde handen komt.
  • nadat wat oscar genoemd heeft kunt u het beste maxthon for linux gebruiken met linux

    deze is beterbeveiligd tegen hackers (AES 256) maar hiervoor moet u dan wel een acount aanmaken

Beantwoord deze vraag