Apps & Software

Is internet-bankieren met behulp van een opstartbare usb-stick met daarop TAILS wel echt veilig?

De verbinding, in dit geval dus met de bank, schijnt op delen van het omweg-traject toch onversleuteld te kunnen zijn (lees ik in ComputerTotaal). Moet ik die versleuteling echter slechts als een extratje zien? Want de bank stelt ook altijd haar versleutelde verbinding in, daaroverheen? Dus ik blijf hoe dan ook altijd veilig contact hebben met de bank?

2 antwoorden
  • Mail je vraag/opmerkingen over publicaties effe rechtstreeks naar de redactie van Computer Totaal, vermeld bij je vraag ook effe, het editie nummer, waarin het artikel is gepubliceerd, en ook de naam van de betreffende redacteur.
    .
    http://computertotaal.nl/contact
    in de link effe omlaag scrollen tot je bij het blauwe vakje contactformulier bent, daar vindt je het mail adres van de redactie.
    Misschien een beetje omslachtig, Maar het is tenslotte hun publicatie, dus kunnen zij beter antwoord geven…….denk ik…
  • Daarom is het ook van belang te kijken waar je je internetbankzaken doet. Via een laptop op een open wifi-netwerk is niet het slimste idee, versleutelde verbinding of niet. Gebruik je Tails thuis of op het netwerk van bekenden, dan hoef je je geen zorgen te maken.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord