Apps & Software

Is Ethernet over power een goede optie?

In ons huis willen we graag internet op de bovenverdieping hebben. De router van de provider hangt in de meterkast, deze zit niet vlak onder de ruimte waar we internet willen hebben. Er zijn ook geen loze leidingen waar kabel eventueel doorheen kan. Enige optie zou zijn om vanuit meterkast kabel langs plafond, trap ed. naar de kamer te leiden, maar dit is niet zo mooi natuurlijk. Nu las ik iets over ethernet over power. Zou dit een mogelijkheid kunnen zijn? Dat we er 1 in de meterkast hangen en 1 op de kamer waar we internet willen met daarachter een router/switch om het internet dan verder te verdelen (er komen nl. meerdere pc's aan te hangen). Mijn vraag is dan ook is dit ethernet over power een beetje stabiel of is dit echt een stuk trager dan wanneer het internet rechtstreeks vanuit de router komt. Alvast bedankt voor jullie reacties.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  http://www.xead.nl/internet–kabel-draadloos-of-powerline-
  http://www.planholdserviceshop.nl/Draadloos.html
  Misschien kan je hier iets mee…

  Het is bij mijn weten redelijk betrouwbaar, en ook is er weinig verschil tussen diverse merken en prijzen. De snellere zijn uiteraard meestal wel (veel) duurder. Gaat het je puur om internet, dan heb je aan de goedkoopste al genoeg. Op de pricewatch staat een 85mpbs setje van twee, voor 25 euro. dat is snel genoeg voor adsl.
  http://tweakers.net/pricewatch/237952/d-link-dhp-201-e.html

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord