abonneren
Apps & Software

is er een manier om windows universalupdate te instaleren zonder windows.old map?

Ik wil mijn win10 updaten maar ik heb te weinig ruimte(ik heb een schijf van 32GB en de update is 20GB en windows ook zoiets) want de windows.old map is zo groot kan ik de update op een andere manier instaleren?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Windows.old heeft alle bestanden van het "oude" besturingssysteem; dat wordt apart gezet tijdens de upgrade om terug te kunnen gaan als er fouten optreden of als je later wilt downgraden. Het is dus een bijproduct van het upgraden wat je niet kunt uitschakelen.
  Naderhand kun je het wel verwijderen als de nieuwe versie bevalt (zie meerdere links als je "windows.old removal" op Google of Bing nazoekt…).
  Heb je dus nu al een windows.old van een vorige upgrade (van vista, 7 of…) dan kun je die wel weghalen vóór je aan de upgrade naar Win10 begint.

  Wel een vraagje: jouw vraag is getagd met "Apple". Foutje of bedoel je er iets speciaals mee?
  • +
  • 0
  • -
  Windows.old map heb je helemaal niet nodig om te updaten.
  Start schijfopruiming. Windows geeft na verloop van tijd een lijst met alles wat opgeschoond kan worden. Kies onder de lijst de mogelijkheid "Systeembestanden opschonen". Windows begint opniew met inventariseren. Als dat klaar is gewoon alles selecteren wat er opgeschoond kan worden en Windows zijn gang laten gaan.
  Het lijkt mij sterk dat de update 20 GB groot is gezien het feit dat de hele Windows-installtie in Iso formaat nog geen 4 GB is. De update zou dus 5 x zo groot zijn als een totale schone installatie.

Beantwoord deze vraag