Apps & Software

Ipad naar fabrieksinstellingen, maar hoe zit het dan met backup?

Een collega heeft een ipad. Hij gaat uit dienst en houdt de ipad. Ik wil de ipad terugzetten naar fabrieksinstellingen om de bedrijfsinfo eraf te halen. Maar wat nou als hij een backup gemaakt heeft, staat dan de bedrijfsinfo (mails en documenten) er de volgende keer als hij synchroniseert weer op?

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    Tja, de werkgever, had de iPad, vóórdat die áán de werknemers wordt verstrekt, eerst via systeembeheer, een extra autorisatie, moeten laten instellen, zodat bedrijfinformatie, door de werknemer niet in een andere cloud kan worden gebracht, dan alleen de cloud Server van de werkgever zelf. systeembeheerderseheerders kunnen de gebruiker bepaalde gebruikers toekennen, of weigeren, waardoor een werknemer, niet zomaar veranderingen, kan aanbrengen, zoals, het onbevoegd, maken van back-up in andere cloud servers, dan van de werkgever zelf.
    Ofwel geef een werknemer geen onbeperkte vrijheid, zodat hij/zij van alles kan doen met de verstrekte iPad en daarmee een risico word voor de zaak. Er zijn ICT-professional, die je daarin goed kunnen adviseren, als het gaat om verstrekken van iPad, maar hou bij het verstrekken van dergelijke gadgets voor de zekerheid, altijd een spreekwoordelijke digitale stok áchter de deur, ook al word de werknemers nog zo vertrouwd, maar een werknemer, kan door een conflict veranderen, dan kan een digitale stok áchter de deur wat die iPad betreft, inéén van pas komen.

Beantwoord deze vraag