Apps & Software

Inbrengen pdf bestand in Outlook lukt niet?

Het lukt me niet om een pdf bestand in het tekstveld van Outlook te kopiëren. Kan dat wel? En met behoud van in de pdf aanwezige doorkliks?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  .PDF is een formaat waarmee de maker kan aangeven wat gecopieerd mag worden en wat niet. Zo kun je bijv. aangeven of het document afgedrukt mag worden of niet. Zo ver ik weet ook of je mag copiëren of niet. Zie via het menu in Adobe Acrobat Reader: Tools -> Protection -> Security Properties.

  Bedenk dat het formaat ooit is bedacht om zowel vorm als inhoud te beschermen, ook tegen plagiaat. Anders kun je de data wel doorsturen als het oorspronkelijke tekstdocument.

  Als je niet kunt copiëren uit een pdf-bestand is dit dus een bedoelde beveiliging. Wel kun je het hele document doorsturen. Een andere optie is via een screenshot – links copiëren gaat dan niet, natuurlijk.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord