abonneren
Apps & Software

Ik wil op mijn laptop een tweede beeldscherm aansluiten m.b.v. een vga-naar-vga-kabel, maar deze werkt niet?

Ik heb een tweedehands kleine monitor gekocht (en een tweedehands niet-perse originele adapter) om als tweede beeldscherm te gebruiken(ProLite). Nou heb ik geprobeerd om deze aan te sluiten op mijn Lenova laptop, wat op het begin ook lukte. Ik heb wel de kleurinstellingen etc. van de tweede monitor wat veranderd aangezien het scherm erg geel kleurde (achteraf denk ik dat dat komt omdat het een wat ouder scherm is). Echter, na een half uur begon het scherm te flikkeren en toen heb ik gauw de stekker uit de adapter getrokken aangezien deze ook wel erg heet was geworden. Nu ik de stekker er weer in stop doet hij het niet meer. Is de adapter overbelast geweest en daardoor kapot? Of ligt het toch aan de monitor zelf? Als ik ga naar grafische opties etc. dan herkent hij nog wel dat er een tweede scherm is aangesloten. Als ik een nieuwe adapter koop is het dan een grote kans dat die weer problemen geeft?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Het een en ander is enkel te bepalen denk ik door te testen, dus de afzonderlijke apparaten afzonderlijk van elkaar testen. Een stroom adapter kun je als je let op aansluiting, spanning en vermogen b.v. testen op een ander nu goed werkend apparaat met een adapter als de beide gelijk zijn op genoemde punten.

  Anders is testen met een spanningsmeter ('multimeter') vaak al een methode: als de adapter de opgegeven spanning levert dan is het vaak goed.
  • +
  • 0
  • -
  Overduidelijk de adapter. Monitor kan je waarschijnlijkweggopoien.

Beantwoord deze vraag