Apps & Software

Ik heb windows 8 maar heb geen D schijf hoe krijg ik deze?

Ik zou heel graag een D willen aanmaken maar weet niet hoe ik dat moet doen , Ik heb een C schijf met 500 GB.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Twee methodes: in het echt en virtueel.

  In het echt is het simpel, koop een tweede harde schijf en monteer 'm.

  Virtueel kan gratis, maar meer schijfruimte heb je natuurlijk niet. De kern is: eerst de partitie waarin de C: schijf is gemaakt verkleinen en in het vrijkomende deel de nieuwe partitie met D: maken.
  Let wel: de PC gaat er niet sneller door werken, er wordt nog steeds naar een en dezelfde schijf gegaan.
  In mijn ervaring is het Minitool Partition tool heel goed hiervoor. Gratis (home edition) te downloaden van http://www.partitionwizard.com/ . Let op: éérst definieer je wat je wilt in het interface, daarna voer je het met "Apply" uit. Omdat je de systeemschijf C: aan het verkleinen bent, kan het nodig zijn dat er meermaals geherstart wordt. Hou voldoende vrije ruimte op C: om nieuwe software te kunnen installeren, windows updates te doen enz.

  Vóórdat je aan dit soort systeemacties begint is het wel verstandig een back-up te maken van jouw documenten! (op een losse schijf of stick, natuurlijk niet op de C: schijf die je gaat wijzigen!)

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord