abonneren
Apps & Software

Ik heb elke keer een andere BSOD, ook na herinstallaties, wat zou dit kunnen zijn?

Goedemiddag, Ik zal me even kort voorstellen. Ik ben Harrie, ben nog student en ben 23 jaar oud. Ik houd ervan om thuis bezig te zijn op mijn computer, maar ik heb nu al een tijd (> dan 1 jaar) een probleem met mijn computer. Ik heb elke keer een ander BSOD waardoor ik al meer dan een jaar alleen mijn laptop gebruik. Dit vind ik zonde en wil weer mijn computer in orde maken, maar heb geen idee wat voor het probleem, BSOD, zorgt. [B]Probleem: BSOD[/B] Ik krijg op onwillekeurige momenten en tijdens onwillekeurige handelingen (VB: Zwaar gamen, FILM kijken, browsen, of document tikken in WORD) een BSOD. Het is de ene keer mijn mn RAM, de ander keer mijn videokaart en de ander keer weer mijn HDD en ik heb er nog een 1 of 2 varianten van een BSOD gehad. [B]Probleem doet voor sinds:[/B] Ik had een keer nieuwe RAM in mijn computer gezet, maar had ze er waarschijnlijk niet goed in geplaatst waardoor de boel een beetje ging roken en mijn computer ging niet meer opstarten. Vervolgens mijn computer naar een computerzaak gebracht (> 1 jaar geleden), toen ging mijn computer weer aan thuis en werkte alles. Maar sindsdien kreeg ik elke x het probleem wat hierboven beschreven staat. [B]Wat ik heb gedaan?[/B] Ik heb Windows 7 opnieuw geinstaleerd. Heb ook een ander DVD en variant van windows 7 geinstalleerd erop. Ik heb ook Widows 8 geinstalleerd erop en dit draait momenteel erop. Verder heb ik met MEMtest (geboot via USB) mijn RAM getest, maar deze bleek in orde te zijn. De handelingen die ik heb verricht mochten niet baten. De BSOD'tjes blijven maar komen, even onregelmatig als voorheen. Hoop dat iemand mij zou kunnen helpen met het probleem zodat ik beter weet waar ik aan toe ben. Heb nog redelijke specs in zitten, namelijk: [B]Moederboerd[/B]: Asus P7P55D-E Evo iP55 [B]Processor[/B]: Intel Core i5 75 [B]Geheugen[/B]: 2x OCZ 2x2GB DDR3 (totaal 8GB) [B]Videokaart[/B]: GeForce GTX 275 [B]Voeding[/B]: Cooler Master Voeding Realpower 620W Modular

5 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Lijkt mij een probleem met het moederbord en zo niet is je HD aan vervanging toe.
  • +
  • 0
  • -
  Je kan eventueel ook eerst nog het geheugen testen, misschien dat het verkeerd aansluiten toch wat schade heeft aangericht aan MB of geheugen. Gratis download http://www.memtest.org/
  • +
  • 0
  • -
  En wat geeft de Event Viewer aan? Windows houdt diverse log-files bij, die te vinden zijn bij het Configuratie-scherm - Performance information - Advanced tools - Event Viewer.
  En je HDD kan je testen met diverse tooltjes:
  http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/tp/tophddiag.htm
  Meld je de resultaten hier?
  • +
  • 0
  • -
  Er schiet mij nog iets te binnen. Op een PC met Windows 7 (64 bit) heb ik een tijdje geleden onverklaarbare storingen (freezes) gehad die uiteindelijk stopten nadat ik Bitdefender 2009 (32 bit) had gedeïnstalleerd. In principe kunnen 32 bit programma´s wel op een 64 bit PC draaien, maar soms dus ook niet.
  Wat kan je nu doen.
  Een mogelijkheid is alle 32 bit programma´s te deïnstalleren, en een ruime tijd nemen om puur 64 bit te draaien. Heb je dan geen storing, dan is één van de 32 bit programma´s de oorzaak. Die kan je dan weer proberen te installeren (de helft): krijg je een storing dan zit de fout in één van die programma´s van de geïnstalleerde helft. Indien geen storing, dan zit de fout in de niet-geïnstalleerde helft. Zo kan je uiteindelijk de boosdoener isoleren.
  Als dit helpt, meld je dit dan even, dan kunnen andere lezers hier hun voordeel mee doen?
  Succes!
  • +
  • 1
  • -
  Iedereen bedankt voor de reacties.

  Heb onlangs (voor de 2e x) een nieuwe videokaart in geplaatst, i.v.m. een upgrade.
  Ik heb voor de ~10e x een herinstallatie gedaan, en alles werkt naar behoren nu (>2 maanden). Geen BSODs meer.

Beantwoord deze vraag