abonneren
Apps & Software

Ik heb een Samsung 850 EVO 250 GB SSD gekocht, is het verstandig om hier meerdere partities op te maken? Bv. C en D?

En waarom is het dan verstandig? En hoe groot moet ik Windows (op de C) dan houden? Ik lees dat een 120 GB SSD veel langzamer is dan een 250 GB SSD, wordt mijn SSD van 250 GB ook niet trager als ik die opsplits in bv. 2 gelijke delen van 125 GB, want uiteindelijk heb je dan ook Windows maar op een SSD van 125 GB draaien. Graag hoor ik alle voor en nadelen, BVD.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Ja dat is verstandig als je je systeem partitie gescheiden hebt van een partitie voor gegevens. Voordeel is dat je b.v. eenvoudiger backup's kunt maken als beide gescheiden zijn.

  Hoeveel je voor je systeem partitie moet reserveren is afhankelijk van hoeveel je er op wilt zetten, enkel Windows (zie documentatie van Microsoft) zal al een bepaald minimum vereisen.

  Dat een 120 GB ssd langzamer is dan een 256 versie komt door de aansturing van minder geheugencellen in ene keer. Dit treedt echter niet op bij partitionering doordat de interne structuur van de ssd hierdoor niet verandert. Snelheidswinst van een ssd t.o.v. een harddisk zit hem overigens voornamelijk in de zogenaamde toegangstijd en die is bij een 120 versie niet wezenlijk anders dan bij een andere.

Beantwoord deze vraag