abonneren
Apps & Software

Ik heb een presario qc71, die geeft verticale strepen over 4 cm het scherm. Scherm is niet kapot Iemand een tip..?

Ik heb een presario qc71, die geeft verticale strepen over 4 cm en daarnaast nog 6 cm een copie van een midden sectie van mijn scherm. Als ik morrel aan het kabeltje door het scharnier naar het scherm verandert er niets, hier lijkt het dus niet aan te liggen. Heb ook al geheugencheck gedaan, geen gebreken. Scherm is niet kapot Iemand een tip..?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Gezien de omschrijving van de klachten lijkt het er helaas wel op dat het scherm aan het overlijden is. Het "morrelen" aan een kabeltje zal niet veel helpen. De aansluitingen zitten vaak goed verstopt in de laptop en zijn vaak vast geplakt bij binnen komst.

  Sluit de laptop eens aan op een extern beeldscherm. (Er zit een HDMI-aansluiting op de laptop dus mag het ook een tv zijn.) Kijk of de strepen er dan nog zijn. Als je geen strepen ziet ligt het alsnog aan je scherm.

  Mocht je scherm defect zijn en je vind het de moeite en het geld waard: http://www.lcdschermverkoop.nl/hp-compaq-presario-cq71-100-cq71-200-laptop-lcd-scherm-vervangen-173034-led-40pin-rqg-p-7904.html.

  En anders kan je het scherm demonteren. Je kan dan d.m.v. een extern scherm (monitor of tv) gewoon door werken. Scheelt je weer een nieuwe laptop als je 'm op een vaste plek gebruikt.

  Google dan naar
  presario qc71 replace monitor
  Alleen aan te raden voor techneuten!

Beantwoord deze vraag