abonneren
Apps & Software

Ik heb een externe harde schijf USB3.0. Het is een My Passport 0730. Hoe krijg ik het aan de praat?

Ik heb een externe harde schijf USB3.0. Het is een My Passport 0730. Deze wordt niet herkent in de USB 3 poort van mijn computer. Het lijkt erop dat er een verkeerde driver op zit. (poort werkt met andere usb aansluitingen wel en my passport werkt ook op de usb 2.) Ik draai op windows 8.1. De nieuwste driver vinden via apparaten beheer werkt niet. Driver max heb ik ook geprobeerd ; werkt ook niet. Heeft iemand een idee waar ik een juiste driver kan vinden of is hier sprake van een ander probleem? Groet Han

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Mogelijk kan Windows verkenner de externe harde schijf niet zien/vinden, meestal worden externe harde schijven, via schijfbeheer, meteen gezien door Windows verkenner, en krijgt de externe schijf een letter toegewezen, meestal is dat de letter D, maar als die al gebruikt is voor een andere externe schijf, bijvoorbeeld als je meerdere usb sticks, en externe schijven beurtelings aansluit, dan laat Windows het soms afweten, en moet je zelf een letter toekennen, altijd een letter in schijfbeheer, die nog niet in gebruik is, het zogenaamde, "er kan maar 1 kapitein per letter zijn"…..of zoiets…..
  In de link
  http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/install-remove-hard-disk-drive#1TC=windows-7&section_1
  Vindt je de instructie hoe een externe harde schijf via schijfbeheer kan toevoegen, zodat Wndows verkenner de externe schijf kan vinden/ aflezen.

Beantwoord deze vraag