abonneren
Apps & Software

ik heb een epson stylus dx 4000 en de zwarte kleur de t711 zit verstopt , hoe los ik dat op ? l hier je vraag

Ik heb het reinigings programma gebruikt van de printer zelf maar dat lost niets op alleen de cartridge gebruikt inkt , maar het probleem blijft dat ie niet print , is eventueel een reinigings cartridge de oplossing ? of is het einde verhaal

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  1 - Voer een dieptereiniging uit op je printer. Tijdens dit proces stuwt de printer met meer kracht inkt door de printkop waardoor er een kans is dat de verstopping uit de printkop wordt geduwd.
  .
  lukt dat niet dan…

  2 - Neem de cartridge uit de printer en dep met de onderkant (waar de inkt uit de cartridge komt) op vochtige tissues. Als het goed is komt op de tissue een afdruk te zien. Bij de zwarte cartridge moet u een volledig gevulde zwarte afdruk zien. Deze is rechthoekig. Bij de kleurencartridge ziet u ook een rechthoekige afdruk die uit drie kleuren bestaat. Te weten: geel, magenta (rood) en Cyaan (blauw).
  .
  Lukt dat ook niet dan…..

  3 - Gebruik gedestilleerd water (destilleren = koken) en doe dat op een schoteltje. Zodra het gedestilleerde water lauwwarm is kan je de cartridge met de onderkant (waar de inkt uit komt) op het schoteltje zetten. Let op! het water mag niet dieper zijn als een halve centimeter. Na een half uurtje maakt je een afdruk op droog tissue. Als het goed is ziet je een afdruk op de tissue zoals hierboven beschreven.

Beantwoord deze vraag