Apps & Software

Hoe werkt Tinder?

Ik ben erg nieuwsgierig naar wat Tinder is en wat je er mee kan?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Tinder biedt een eenvoudige en laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten: de app zoekt zogenoemde Tinderaars in jouw omgeving, laat je foto's zien en biedt je de keuze om de persoon af te wijzen of goed te keuren. Keur je elkaar goed, dan heb je een match! Bij een match wordt je de keuze geboden om direct een conversatie te starten.

  Een bijkomend voordeel is dat de andere Tinderaar geen bericht krijgt van jouw goedkeuring, alleen als hij jou ook goedkeurt. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een harde afwijzing.

  Profiel aanmaken
  Om te beginnen heb je een profiel nodig. Je registreert je zelf via Facebook. Zonder Facebook kun je geen gebruik maken van Tinder. Tinder zegt alleen je voornaam en een aantal profielfoto's te gebruiken in de app. Tinder stuurt geen informatie door naar Facebook. Er zullen dus geen berichten over Tinder verschijnen op je tijdslijn.

  Daarna kun je extra foto's toevoegen of eventueel verwijderen en heb je de mogelijkheid om extra informatie toe te voegen over jezelf. De app kijkt bovendien naar de vrienden en likes van de gebruiker. Zo wordt informatie gegeven over gedeelde interesses met een potentiële match.

  Verder vul je alleen het geslacht en je seksuele voorkeur in. Klaar is kees, de vleeskeuring kan beginnen.

  Hoe werkt het dan verder?
  Eenmaal aangemeld krijg je foto's te zien van andere leden. Daarbij staat een kruis en een hartje. Als je op het kruis drukt of naar links swiped, ga je verder naar een volgende foto. Met het hartje of naar rechts swipen geef je aan dat je interesse hebt in de gebruiker.

  Tinder schotelt je foto's vervolgens voor aan de gebruikers die jij leuk vindt. Als hij of zij aangeeft jou óók leuk te vinden, is er een match en kan er contact worden gelegd. De gebruikers worden dan in een chatvenster aan elkaar voorgesteld.

  De profielen die worden getoond zijn mensen die in de buurt zijn, maar je kan ook je jachtgebied vergroten door in de instellingen aan te geven dat je bijvoorbeeld heel Nederland wilt zien.

  Meer informatie lees je hier over op: http://computertotaal.nl/apps-software/tinder-de-populaire-dating-app-62150

  Vragen? Stel je vraag in de Vraag en antwoord module. Succes op Tinder!

Beantwoord deze vraag