Apps & Software

hoe werk je met windows xp?

1 antwoord
 • Alsof je Russisch roulette speelt op een computer.

  Geloof alsjeblieft die mooie verhalen niet dat je veilig kan werken op een XP-pc als je maar je firewall en je virusscanner up-2-date hebt!! Er worden steeds meer achterdeurtjes gevonden die niet meer opgemerkt kunnen worden door je beveiligingssoftware en die ook niet meer gedicht worden door Microsoft! Je wordt een speelbal van criminelen. Je zal daar zelf vaak niets van merken waardoor je denkt dat je helemaal veilig werkt!!

  Wil je je oude computer toch weer gaan gebruiken maar je wilt er geen geld aan besteden? Ga dan eens denken aan Linux Mint. De bediening lijkt erg sterk op Windows maar is vele malen veiliger. Daarbij zijn alle programma's (echt) gratis.

  Volgens de Consumentenbond:
  "Een lek of kwetsbaarheid in het XP-systeem kan misbruikt worden om kwaadaardige programma's op de pc te installeren. Dat kan vrij eenvoudig gaan door een besmetting via een video-afspeelprogrammaatje, of zelfs een reclamebanner in een 'normale' website.

  De kans bestaat dat criminelen vervolgens persoonlijke gegevens proberen te onderscheppen en je bankrekening proberen te plunderen. Ook kan je besmette pc onderdeel worden van een botnet; een groep computers die misbruikt wordt voor het aanvallen van websites of het versturen van spam."

Beantwoord deze vraag