Apps & Software

Hoe verwijder ik Trojan Horse?

Avg detecteerde een trojan.Deze zit in atapi.sys die wordt gebruikt door svchost.exe.Ik had gelezen dat als je een system restore doet de trojan weg zou zijn,niet dus,hij is weer terug.Iemand een oplossing hiervoor?

3 antwoorden
 • Indien je nog hulp nodig hebt, doe je dit even:
  Download gmer.
  Plaats het op je bureaublad.
  Unzip het, open de map gmer en dubbelklik op gmer.exe.
  Krijg je een melding dat er rootkits actief zijn en er wordt gevraagd om een scan uit te voeren, dan sta je dit niet toe.
  Aan de rechterkant heb je een aantal opties die je kan uit- of aanvinken. Standaard staat alles aangevinkt.
  Vink volgende items uit:
  - Sections
  - IAT/EAT
  Files moet aangevinkt zijn, maar zorg dat hier enkel de Systeempartitie aangevinkt is. ( De systeempartitie is die partitie waarop je windows geïnstalleerd is. )
  Haal het vinkje weg bij "show all" ( dit mag niet aangevinkt zijn! )
  Klik nu op de "Scan" knop om de rootkitscan met Gmer te starten.
  Als de scan klaar is klik je op de knop "Save" en sla je het logje op op je bureaublad.
  ( Klik je op knop "Copy", dan wordt de volledige rapportje van de log naar het klembord gekopieerd en kan je via CTRL+V in je volgende post plakken. )
  Om Gmer te sluiten, klik je op de knop "Cancel".
 • Dowload Malwarebytes Anti-malware en doe een Volledige scan, had het zelfde probleem alleen dan veel gevaarlijker, een .TRojan.calhome (die belt je op en bam je hele netwerk is geinfecteert) of Neem Hitman Pro, heel simpel: dowload Bitdefender, comodo firewall en malwarebytes, die 3 zijn het beste koppel
 • Thanks for that! It's just the answer I nedeed.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord