Apps & Software

HOE TESTEN LAPTOP GESCHIKT VOOR WINDOWS 8 ?

MIJN LAPTOP WIL IK UPGRADE NAAR WINDOWS 8 , MAAR IK WEET NIET OF HIJ DAARVOOR GESCHIKT IS. HOE TESTEN ? HEB WINDOWS XP IN GEBRUIK

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  De meest gebruikelijke manier is de zgn. upgrade assistant van Microsoft zelf (http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/upgrade-assistant-download-online-faq). Deze is alleen niet geschikt voor Windows XP.

  Kijk naar de hardware-eisen (http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/upgrade-from-windows-vista-xp-tutorial) en toets zelf. Wat daar staat is wel een echte ondergrens; hanteer i.p.v. 1 GB intern geheugen liever 2 GB als minimum en 3 als beter. Laptops hebben i.h.a. tragere schijven, zeker die uit de tijd van W-XP.

  Als je direct van W-XP komt kan alleen een 'schone' installatie. Je verliest dus alle geïnstalleerde software. Alleen als je iedere achtereenvolgende Windows versie migreert behoud je dat (dus XP -> Vista -> W7 -> W8 -> W8.1).

  Tenzij je W8 heel goedkoop hebt gekocht eind 2012, kost W8 nu al snel de helft van de prijs van een nieuwe, eenvoudige laptop waar 8 of 8.1 al opstaat. En daar zijn geheugen en schijf(/-ven) wèl voldoende groot en snel. Weet mdus wat je wil…

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord