Apps & Software

Hoe tel ik uren en 'gewoon' getal bij elkaar op?

In cel 1 staat de aanvang tijd in cel 2 staat een standaard getal. In cel 3 moet de som komen van cel 1 en cel 2. Hoe voer ik dat in als formule?? Of te wel: ik wil een tijdschema maken en excel de minuten erbij op laten tellen.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Dit antwoord geldt voor Microsoft Excel. Gebruikt een meelezer andere rekenbladprogrammatuur, kijk in de relevante helpinfo (gewoonlijk F1).

  Wat je moet weten is dat in Excel datum en tijd in een 'floating point' getal staat. Het gehele gedeelte telt de dagen; het gedeelte achter de komma vormt de tijd.

  Als A1 bijv 16:10 bevat, B1 0,5 en C1 de waarde =a1+b1 met formattering als tijd, dan zie je 04:10. Precies 12 uur verder.

  De precieze formule hangt dus af in wat voor eenheid het 'standaardgetal' in cel 2 staat.

  Is dit in uren (bijv 1 uur), dan moet cel 3 (in mijn voorbeeld C1) de formule =a1+b1/24 bevatten.
  Is het in minuten, dan wordt dit =a1+b1/(24*60).
  Op die manier converteer je de waarde in cel 2 naar de waarde die Excel gebruikt voor het intern rekenen met tijd.

  Suc6 !

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord