abonneren
Apps & Software

Hoe sluit ik videorecorder aan op pc?

Er zullen gerust al vele topics over dit onderwerp zijn, maar ik wil deze toch speciaal openen omdat ik er niet echt uitkom. Het is de bedoeling dat ik na de videorecorder een oude betamax aansluit. Ik wil graag een beetje begeleiding bij het aansluiten van dat ding. Hieronder zijn de aparaten die ik tot mn beschikking heb. 1 Philips videorecorder met scart aansluiting en 1 antenne aansluiting en een tv aansluiting (allebei coax) 1 tv tuner kaart met een fm aansluiting, een antenne aansluiting een soort van modem aansluiting 1 tv kaart (ati 9600 pro met dvi aansluiting, vga aansluiting en een s-video (7pins) tv out aansluiting) Verder heb ik ChrisTV lite en pctv van pinnacle tot mn beschikking als software. Mijn eerste vraag is.. is dit genoeg om van een videorecorder op te nemen? Mijn 2e vraag is dan .. welke aansluitingen moet ik dan gebruiken? met wlke kabels?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  In principe kun je elke videorecorder aansluiten op een pc, die voorzien is van een tv-kaart. Gebruik hiervoor eenvoudigweg de antenne-ingang van de tv-kaart en sluit hier met een coax-kabel de videorecorder's uitgaande antenne-bus op aan.

  Je kunt ook een voor de beeldkwaliteit betere verbinding toepassen, door niet gebruik te maken van de hoogfrequente verbinding via coax, maar van een laag-frequente verbinding, die op een videorecorder normaliter aangeboden wordt d.m.v. een scart-aansluiting. Hiervoor dient ook de tv-kaart een dergelijke verbindings-mogelijkheid, meestal in de vorm van een composiet-video ingang of een s-video ingang, te hebben. Bedenk dat enkel s-vhs videorecorders normaliter een s-video verbindings-mogelijkheid hebben, boven de standaard composiet-video verbindings-mogelijkheid.
  Om het signaal van de scart-bus op te pikken, kun je het makkelijkst een verloopblokje kopen van scart (male) naar composiet-video (tulp, female) en/of s-video (mini-din busje, female) en audio (in de vorm van tulp-busjes, female). De tv-kaart heeft mogelijk een tulp-busje (female) voor composiet-video in en dan is een tulp naar tulp (2xmale) kabeltje geschikt. Voor s-video (eventueel) gebruik je een s-video kabel (male naar male, mini-din). Het geluid sluit je meestal aan op de geluids-ingang van de pc, hier dan via een verloop-snoer van tulp (male) naar mini-jack (3,5 mm) eventueel in stereo uitvoering.

Beantwoord deze vraag