Apps & Software

Hoe sluit ik Sitecom aan op Thomson TG789 via WDS?

Ik heb een KPN Experiabox (Thomson TG789vn) op de begane grond staan en wil nu deze gekoppeld hebben aan de Sitecom WL-306 (300N-XR) die op de eerste verdieping staat. Vandaar wil ik bedraad computers en een NAS aansluiten. Ik heb me suf gezocht hoe dat te doen, maar tot op heden zonder resultaat. Acties: - Op de Sitecom staat DHCP uit en heb ik een (vast) IP-adres 192.168.2.1 ingesteld. - Op de EB heb ik (door een keer de routers via draad te koppelen) de Sitecom aangemeld en deze daar ook op 192.168.2.1 ingesteld. - De kanalen zijn hetzelfde. - De SSID's zijn (bewust) verschillend. - De beveiliging is op beide apparaten WPA met dezelfde sleutel. - De Sitecom staat ingesteld op WDS (AP-Bridged). Als ik de Sitecom bedraad aansluit, kan ik prima via de EB bij de interface, dus er zijn geen IP-conflicten. Maar draadloos heb ik het nog niet werkend gekregen. In de handleiding van de EB staat dat WDS ondersteund wordt; ik kan er echter geen instelling in de interface van vinden. Heeft iemand nog suggesties?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  SSID's moeten hetzelfde zijn, de Sitecom is immers een client in het netwerk van de Experiabox.

  Laptops etc. kunnen met een roaming profile zowel met de ene als de andere router connecten. Doordat je de tweede router instelt voor WDS zal deze alleen connecten met de eerste router en niet meer met andere devices. Je zult de bridge moeten instellen, vaak door het mac-adres van de beide routers bekend te maken.
  Uit de manual: MAC address If you want to bridge several networks together through the
  wireless connection, you have to set this access point to “AP Bridge-Point to
  Point mode”, “AP Bridge-Point to Multi-Point mode” or “AP Bridge-WDS
  mode”. You have to enter the MAC addresses of the other access points

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord