abonneren
Apps & Software

Hoe moet ik mijn laptop aan mijn oude tv aansluiten? (Panasonic TX-28PL1F)

Hallo allemaal, Ik zou graag mijn laptop willen aansluiten aan mijn tv. Ik kan dit niet via HDMI want ik heb een heel oude tv namelijk een Panasonic Model TX-28PL1F, Serial NG-1650145. Weet iemand nog een ander soort kabel die ik kan gebruiken voor deze tv? Alvast bedankt!

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Een pc aansluiten op een tv is in de tijd dat tv's nog analoog waren lastig geweest. Door de verschillende technieken van beeldopbouw gaf aanpassing altijd moeilijkheden met als resultaat niet het beste beeld.

  Het meest gangbaar was een omzetter aangesloten op de VGA aansluiting op de pc naar de tv. Heb je VGA op je laptop dan kun je daar eens naar kijken.

  Ook hdmi hetgeen je nu hebt is wel aan te passen, met een omzetter, naar analoge tv. Dat zijn denk ik niet de goedkoopste omzetters.

  In het algemeen moet je kijken welke uitgang(en) je hebt op de laptop (voor beeld) en welke ingang(en) op de tv en dan een zo goed mogelijke oplossing (omzetter vaak) vinden. De best bruikbare ingang op een analoge tv met de hoogste kwaliteit qua type is rgb of component, hieronder zit s-video en tot slot composiet/samengesteld video (de laatste vaak in de vorm van een gele tulp aansluiting of aanwezig op de scart ingang).

Beantwoord deze vraag