Apps & Software

Hoe maak ik mijn SSD aan mijn PC kenbaar?

In Tips & Trucs van oktober staat een artikel over het installeren van een SSD. Zoals daarin beschreven heb ik een SSD in mijn PC ingebouwd, maar volgens mijn beperkte computerkennis ziet mijn systeem niet dat het een SSD is. In de BIOS staat hij als harde schijf vermeld en onder 'Computerbeheer/Schijfbeheer' staat hij als 'Schijf 1' vermeld en in het vak daarachter staat 'Niet toegewezen'. Wanneer ik hier b.v. een primaire partitie van maak ziet de computer hem als en harde schijf. Kan iemand mij meedelen wat ik moet doen om het systeem hem als SSD te kennen i.p.v. een harde schijf? Het besturingssysteem is Windows 10.

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    Erg belangrijk is het niet. Waarschijnlijk is het slechts een kwestie van aanduiding: Windows 'weet' intern wel dat het een ssd is voor zover het verschil met een hdd belangrijk is. Verder zijn ssd en hdd volledig uitwisselbaar.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord