abonneren
Apps & Software

Hoe krijg ik een clean install van windows op mijn nieuwe SSD samsung evo 850?

Een tijdje terug is mijn HDD beschadigd geraakt. Ik heb hier na een SSD gekocht, niet als tweede drive, maar als primary. Ik heb nu de SSD gekoppeld aan mijn computer en de windows 7 installatie disk er in gedaan. Als de pc opstart krijg ik het bericht: Please reboot and select a proper boot device. Ik ben toen in het bios gegaan en heb daar de cd-drive prioriteit gegeven, maar krijg nog steeds het zelfde bericht.. Enig idee wat ik kan doen?

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    In principe is het juist wat je doet: je moet in dit geval zorgen dat de cd/dvd drive voor iets komt dat je niet wilt gebruiken om van te starten. Ik heb wel eens gezien dat het uiteindelijke lijstje weer gekozen werd uit een ander lijstje; is dat eerste lijstje niet helemaal juist dan het tweede ook niet, waardoor je toch niet kon opstarten van een item uit het eerste lijstje.

    Je hebt mogelijk ook nog een pop-up te kiezen, waardoor je met het intikken van b.v. een functie-toets tijdens het opstarten een lijstje krijgt met te kiezen opstartbare drives. Dat voorkomt mogelijk noodzakelijk instellen van de door mij genoemde lijstjes in het bios/uefi op de juiste wijze.

Beantwoord deze vraag