Apps & Software

Hoe kan ik Superbase laten werken op Windows 8? Het werkte goed op XP

superbase is een database programma SB4W.exe

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Microsoft voert bij iedere nieuwe versie van Windows (op zichzelf kleine) wijzigingen door in hoe programma's met Windows moeten of kunnen werken. Als iets goed werkt op XP werkt het niet per sé nog steeds goed in latere Windows-versies – inbegrepen 8.

  Heb je jouw machine ge-upgrade en staat Superbase er al op? Zoek het programma op in de folder waarin het is geïnstalleerd, dus dit SB4W.exe, rechtermuisklik er op, Properties, tab Compatibility. Hier kun je kiezen uit oudere windows-versies, waardoor het programma mogelijk wel draait. Let wel: dit werkt niet bij alle programma's, het is niet een perfecte vervanger.
  Moet je het nog installeren, doe hetzelfde eerst met het installatieprogramma, meestal setup.exe.

  Let wel: heeft het nog een 16-bits installatieprogramma, dan zal dit NIET werken onder de 64-bits versie van W8. Dito als het programma zelf nog ook een 16-bits versie was – en daar lijkt het op volgens onderstaande link. Het zou mogelijk wel werken in 32-bits W8.

  Vrijwel elk geïnstalleerde XP was een 32-bits versie en daar konden zowel 16- als 32-bits programma's op worden geïnstalleerd. Maar de meeste nieuwe W8 installaties op nieuwe PC's zijn 64-bits en dan lukt het alleen 32- of 64-bits programma's te installeren.
  Een ontsnapping daarop kan alleen via Hyper-V (ingebouwd in Windows 8 Pro) of VirtualBox waarmee je een oude Windows 32-bits versie kunt draaien als je de software en de licentiecode ervoor hebt.

  Zie ook en verder hier, wat daar staat over W7 geldt ook voor W8: http://www.superbase.com/win64.html
  • +
  • 0
  • -
  EricO ? kan je dit ook doen bij Harry Potter en de Gavangene van Azkaban ?

  De link :
  http://www.bol.com/nl/p/harry-potter-en-de-gevangene-van-azkaban/1004004000010852/

Beantwoord deze vraag