abonneren
Apps & Software

Hoe kan ik overal inloggen met 1 account?

Ik wil graag op elke computer overal kunnen inloggen met een account. Daarom heb ik besloten een vps te huren en die als domein controller te gebruiken. Ik heb alles maar bij dat FQDN zegt een site dat je daar gewoon wat kunt invullen. Dit lijkt me sterk? Ik heb het geprobeerd met my.julespeeters.nl maar ik kan dan niet van een andere computer connecten met het domein. Ik heb hier verder geen ervaring mee. Kan iemand helpen?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  FQDN staat voor het domein dat je gebruikt als domein om in te loggen. Ik maak zelf ook gebruik van dit systeem, maar ik heb mijn server in een lokaal netwerk waardoor het met DNS wat makkelijker ligt. In principe kan je alles invullen bij FQDN omdat de computers die lid zijn van het domein (of willen worden) naar de DNS server van de server moet staan. Hij zoekt dan op in die DNS server naar waar het domein naar toe gaat. Al zou je .piepeloi gebruiken dan kan het nog. Ik adviseer om iig niet gebruik te maken van .local omdat dat problemen kan brengen met nieuwere versies van DNS. Jouw computer kan waarschijnlijk niet verbinding maken, omdat hij niet gericht staat op de DNS server van jouw VPS. Dit moet je veranderen dmv een statisch ip adres op de verschillende client computers. Ik heb voor jou een paar artikelen opgezocht:
  Active Directory installeren op Windows Server 2008:
  http://allesoverservers.nl/index.php?id=active-directory-installeren-windows-server-2008
  Statisch IP adres instellen op Windows Server 2003/XP:
  http://allesoverservers.nl/index.php?id=windows-server-2003-statisch-ip-adres
  Statisch IP adres instellen op Windows Server 2008/Vista:
  http://allesoverservers.nl/index.php?id=windows-server-2008-statisch-ip-adres
  EDIT: Ik heb even snel je domein gecheckt en die richt zich nergens op. Je moet je domein eerst wel instellen op een DNS server dmv nameservers.

Beantwoord deze vraag