Apps & Software

Hoe kan ik NAS-schijf delen?

Ik moet voor m'n zoon een NAS aansluiten op zijn computernetwerk, omdat hij z'n backups daarop wil zetten. Daarvoor moet ik de NAS-verbinding (die zich onder Netwerk) bevind, "zien" in het systeem van backup maken en terugzetten. Echter ik kan wel de verbinding "zien" met m'n verkenner, maar binnen het Backupsysteem kan ik hem niet zien. Daarom kan ik de Backup niet op de juiste plaats zetten. Hoe kan ik de juiste plaats op de NAS Schijf delen, als er in de menu's niet over "Delen" gerept wordt ?

1 antwoord
  • Een NAS is een stuk hardware wat vaak met bepaalde software word geleverd. De software werkt per merk/fabrikant verschillend. Lees de handleiding, kijk op de site of meld even om wat voor NAS het precies gaat (merk, type, alles wat op de doos staat…)
    Bij Synology word standaard software geleverd die je hierbij helpt. In Windows is het normaal gesproken kwestie van mapping aanmaken in je verkenner naar iets van \
    aam-nas
    aam-map, zie ook
    http://computertotaal.nl/tips/7070-netwerkkoppeling-maken.html

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord