Apps & Software

Hoe kan ik mijn interne HD met WIN7pro gebruiken als externe opstart/werk HD?

Hallo, graag zou ik mijn HD uit mijn Laptop vervangen door een SSD met daar WIN10pro op geinstalleerd. Als het mogelijk is wil ik van mijn interne HD een dual boot Extrene HD maken zonder WIN7 of al mijn gegevens hierop opnieuw te moeten installeren. Mijn Laptop ondersteund opstarten via USB 3.0 waarvoor ik al een behuizing van USB3.1 heb en dit werkt. Voordat ik WIN10 installeer wil ik eerst via de externe HD op kunnen starten. Ik heb mijn interne HD in de externe behuizing gedaan en de BIOS goed gezet maar WIN7 start niet op omdat er hardware veranderingen zijn geconstateerd. Dus zijn mijn vragen: -Hoe kan ik mijn interne HD 'extern' maken zonder alles opnieuw te moeten installeren? -Hoe kan ik deze dual boot voor elkaar krijgen? Graag hoor ik van jullie

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    Het schijnt inderdaad een probleem te zijn voor Windows om op te starten via een andere schijf controller dan die die in gebruik was tijdens het installeren. Daarvoor heb ik wel eens een oplossing gelezen (c't publicatie, met waarschuwing dat het mogelijk niet werkt) en dat zul je dus eerst moeten uitzoeken. Hierna kun je dan '10' installeren die de externe dan mogelijk opneemt in z'n bootlader.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord