Apps & Software

Hoe kan ik de ingebouwde webcam van mijn laptop herinstalleren?

Meer dan een jaar geleden heb ik de webcam van laptop blijvend uitgeschakeld. Ik weet niet meer hoe ik hem weer kan inschakelen.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Ga eerst naar het configuratiescherm. Open apparaatbeheer en controleer of de webcam aanwezig is onder "beeldapparaten". Controleer of hij uitgeschakeld is. Als dat zo is kan je er met de rechterkant van de muis op klikken en inschakelen.

  Vind je de webcam niet terug on "beeldapparaten" en staat er een onbekend apparaat in apparaatbeheer dan is de driver van de webcam mogelijk niet geïnstalleerd. In dat geval lees

  http://decomputer.be/stuurprogrammas/
  http://decomputer.be/windows-drivers-installeren-en-updaten/

  Vind je de webcam niet terug onder "beeldapparaten" en zijn er geen onbekende apparaten. Zoek dan op de laptop of de webcam niet uitgeschakeld is via het toetsenbord. Vaak kan je de webcam aan en uitschakelen door het indrukken van een toetsencombinatie. Bijvoorbeeld Fn+F8. Op jouw laptop kan dat natuurlijk een andere toetsencombinatie zijn. Sommige laptops hebben hier ook een aparte toets voor.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord