Apps & Software

Hoe installeer ik een thuisnetwerk tussen een Win XP PC en een Win 7 laptop?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Eerst wat NIET kan: een zgn. thuisgroep ("Home group"). Dat kan alleen tussen computers met Win 7, 8 en 8.1.

  Je kunt bestanden delen door de PC's op dezelfde router te verbinden; draadloos of met draad. Wat verder nodig is, is dat de bestanden expliciet ge 'share'd worden met iedereen("everyone"). Dit doe je met een rechtermuisklik op een folder of schijf en "share with.." (of een vergelijkbare term) te gebruiken. Standaard staat het namelijk afgeschermd en geldt dat voor de hele PC, dan is die PC niet toegankelijk.
  Let verder op dat alle PC's in dezelfde werkgroep (standaard staat dit al op "WORKGROUP") staan. Staat bij de geavanceerde systeemgegevens. Vroeger was dit belangrijk, controleer het voor alle zekerheid.

  Let wel op: ik neem aan dat de Win 7 PC met internet is verbonden, apart of via juist die router voor het thuisnetwerk. Dan zal de XP PC óók met internet verbonden zijn. Zoals je in vele artikelen de afgelopen weken, zo niet maanden, hebt kunnen lezen is dit zeer onveilig voor die PC omdat geen onveiligheiden meer worden opgelost door Microsoft. De XP PC in een thuisnetwerk zetten is dus met risico, een geheel EIGEN risico !

Beantwoord deze vraag