Apps & Software

Hoe hef ik een bestandsblokkering op?

Regelmatig komt het voor dat een gedownload, uitvoerbaar bestand "geblokkeerd" is. Uiteraard kan je die blokkering opheffen via de eigenschappen van het bestand of door dit na een dubbelklik c.q. openen in het pop-up venster dat verschijnt aan te geven (Always ask before opening this type of file). Zie ook http://support.microsoft.com/kb/232077/ Alles wat ik kan vinden is dat de checkbox "Openen na downloaden bevestigen" (Mapopties / Bestandstypen) voor dit gedrag verantwoordelijk zou zijn. Maar is dat het enige? Uit de lijst met filetypes zou op te maken zijn dat voor deze extensies die selectie niet te wijzigen zou zijn (grayed out). Echter: ik kom niet op alle XP/SP2 machines hetzelfde gedrag tegen en bovendien was bij een .CHM file (welke ik recent heb gedownload) die optie (Always ask before opening this type of file) beslist niet "grayed out". Bovendien zou je de checkbox "Openen na downloaden bevestigen" altijd nog kunnen wijzigen, want die is niet "grayed out"...! Kortom, helemaal kloppen doet 't niet m.i., want een ".doc" extensie staat niet in de lijst en staat toch gemarkeerd als "Openen na downloaden bevestigen". Bovendien kom ik bij dit alles ook nog (IE6) de optie "Inschakelen" tegen bij Extra - Internet-opties - Beveiliging - Het Internet - Gedownloade elementen - Bestand downloaden. Op welke wijze heeft dit met bovenstaande te maken?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Wordt overal eigenaar van, is een rechten probleem, kan via veilige modus als administrator gedaan worden of met een progje.

  http://www.fajo.de/portal/index.php?option=com_remository&Itemid;=35&func;=selectfolder&filecatid;=3
  http://www.sjoerd-visser.demon.nl/xphome/xpsimple.html

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord