Apps & Software

hoe converteer ik .db-files naar Excel?

1 antwoord
  • 't Is minder converteren als wel importeren. Je geeft niet aan met welk pakket het .db file is gemaakt. Daarom vooral wat tips om de weg te wijzen. Ikzelf gebruik Excel in Office 2010, engelse taal. Het zal niet moeilijk zijn het equivalent te vinden voor 2013, Nederlands, enz.

    Start Excel, gan naar de tab "Data". Aan de linkerzijde vind je 4 "from…" ikonen op het lint. Klik op "From Other Sources" en vervolgens binnen die lijst op "From Microsoft Query".

    Je krijgt dan een klein dialoogvenster te zien. Met een keuze voor dBase Files en de "Browse.." knop zouden de .db files open te krijgen moeten zijn – mits niet beveiligd. Ook hoef je niet "Browse.." te kiezen maar gewoon "OK", dan krijg je een dialoog waar de database moet worden geopend. Handig als je iets uit een Access .mdb file moet halen…

    TIP: MS Query is al jaren het verborgen juweel in MS Excel. Je kunt bijna alles doen qua database-bewerking dat je in Access kunt. Maar je hoeft Access dus niet te hebben… Het is te vinden in de programma-folder van Office als MSQRY32.EXE. Speel ermee!

Beantwoord deze vraag