Apps & Software

hoe converteer ik .db-files naar Excel?

1 antwoord
  • 't Is minder converteren als wel importeren. Je geeft niet aan met welk pakket het .db file is gemaakt. Daarom vooral wat tips om de weg te wijzen. Ikzelf gebruik Excel in Office 2010, engelse taal. Het zal niet moeilijk zijn het equivalent te vinden voor 2013, Nederlands, enz.

    Start Excel, gan naar de tab "Data". Aan de linkerzijde vind je 4 "from…" ikonen op het lint. Klik op "From Other Sources" en vervolgens binnen die lijst op "From Microsoft Query".

    Je krijgt dan een klein dialoogvenster te zien. Met een keuze voor dBase Files en de "Browse.." knop zouden de .db files open te krijgen moeten zijn – mits niet beveiligd. Ook hoef je niet "Browse.." te kiezen maar gewoon "OK", dan krijg je een dialoog waar de database moet worden geopend. Handig als je iets uit een Access .mdb file moet halen…

    TIP: MS Query is al jaren het verborgen juweel in MS Excel. Je kunt bijna alles doen qua database-bewerking dat je in Access kunt. Maar je hoeft Access dus niet te hebben… Het is te vinden in de programma-folder van Office als MSQRY32.EXE. Speel ermee!

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord