Apps & Software

Herstelpartitie uit te breiden?

Ik heb een .hp pavilion g7 notebook van een 2-3 jaar oud. De hdd is gepartitioneerd in een lokale schijf C: van 679GB waar nog 500 GB vrij is. De D schjf is een herstelpartitie waar van de 17.7GB slechts 2.19 GB nog vrij is. Nu vrees ik dat bij upgraden naar win10 de boel in de soep zal draaien.Is er een mogelijkheid om zonder veel ingrijpende handelingen de D partitie uit te breiden? Of blijft die D partitie onveranderlijk zoals hij van de fabriek kwam?

1 antwoord
  • Partitie operaties zijn immer wat riskant doordat het ingrijpt op de structuur van het bestandssysteem zoals dat is aangebracht op de schijf. Hierom is het verstandig een kopie te hebben, deze kun je maken met een zogenaamde disk imager, Symantec's System Recovery is bekend.

    Hierna kun je gerust een partitie manager er op loslaten, normaliter werkt dan alles nog als vanouds, doordat de indeling van de schijf voor de meeste software, dus ook die die de recovery partitie gebruikt, onbelangrijk is.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord