abonneren
Apps & Software

Ha Kasander, zeker weten dat je een SD-kaart niet kunt begrenzen?

Mijn vraag klinkt misschien gek, maar ik wil dit onderzoeken voor een projectje waarmee ik bezig ben. Je schrijft dat FAT16 MAXIMAAL 2Gb en 512 bestanden aan kan, maar is er ook een MINIMUM aan bestanden? Zodat je de 2Gb ruimte van het kaartje over max 24 bestanden (en niet 512) verdeelt als het ware. Ik vroeg me af of het mogelijk is om een soort 'begrenzing' op het kaartje te zetten? Weet jij zeker dat dit niet kan? En stel je twijfelt, weet jij dan misschien of de ‘knappe koppen’ van fabrikanten als ScanDisk bijvoorbeeld hier misschien meer over weten? Ik wil eigenlijk alleen weten of het 'in theorie' mogelijk is? Dat kan ook betekenen dat er iets veranderd mag worden aan het kaartje, of er iets extra's op geïnstalleerd mag worden dat het FAT zo beïnvloed dat je het aantal bestanden kunt begrenzen. Bedankt voor het meedenken!

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Ik twijfel absoluut niet. De enige die een limiet kan aanbrengen is speciaal geschreven software wat vanaf het gebruikte besturingssysteem de schijf weer aan kan sturen. De software op de schijf zelf bepaald alleen de indeling en de max grootte. Dit is een basisregel waar je niets aan kan veranderen.

  Wel leuk trouwens dat je out of the box denkt. Ik zou willen dat meer mensen dat deden. Daar komen zulke mooie (en soms bruikbare) ideeën uit!!!

  Een andere vraag in dezelfde categorie die ik ooit tegen kwam is of ze niet een heel nieuw besturingssysteem konden opzetten waardoor je VEEL snellere en efficiëntere computers kon maken. Dus niet gebasseerd op DOS, Windows, IOS, Linux en e.d.
  • +
  • 0
  • -
  Ik denk dat het niet kan: als je het zou kunnen aanpassen dan is het bestandssysteem niet meer compatibel.

Beantwoord deze vraag