Apps & Software

Gekoppelde harddisk overzetten naar andere PC?

Motherboard kapot, heb nu twee gekoppelde hdd (raid 0/1?) overgezet. Zie wel beide hdds apart. Hoe moet ik dit nu configureren dat ik de data kan lezen?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Het is een beetje afhankelijk van de raid-controller. Als je raid-1 hebt dan zijn de disks (soms) wel apart uit te lezen heb ik gelezen (de ene is een kopie van de andere bij raid-1). Bij raid-0 zul je ze aan moeten sluiten op dezelfde controller of er specifieke raid-recovery software op los moeten laten, denk ik.
  • +
  • 0
  • -
  Je zult eerst moeten weten welke raid-versie je gebruikt hebt.
  Als je raid 0 hebt gebruikt, zul je in de nieuwe pc met de raid-controller een nieuw raid 0-volume moeten configureren. Bij Raid 1 kun je inderdaad de data zo weer uitlezen zelfs als je maar 1 schijf aan sluit.
  En uiteraard komt dan ook nog de vraag: Was het raidvolume in de oude pc hardware-matig of softwarematig opgebouwd? Bij een softwarematige raid moet je met schijfbeheer aan de slag om te proberen het raid-volume weer te herstellen.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord