}
abonneren
Apps & Software

Externe harddisk niet zichtbaar in deze computer?

Hallo! Gisteren is mijn externe harddisk (WD elements 500 gb) gevallen terwijl ik ermee bezig was. (de computer verschoof en hij viel van de tafel en het apparaat kwam los van het snoertje. Nu heb ik het probleem dat hij niet meer in deze computer te zien is. Hij werkt wel (lampje brand en hij maakt hetzelfde geluidje als anders), hij is ook te zien als ik hem wil ontkoppelen, maar hij staat dus niet in deze computer. Ook zie ik bij computermanagement disc 1 staan (na controle is dit mijn externe schijf). Daarbij staat unknown en Not Initialised (mijn computer staat ingesteld op engels) Als ik hem dan wil instellen heb ik de mogelijkheid om te kiezen tussen MBR en GPT. Als ik voor MBR kies, dan krijg ik het volgende bericht: The request failed due to a fatal device hardware error. Als ik voor GPT kies dan krijg ik het volgende bericht: The specified disc is not convertible because the size is less than the minimum size required for GPT discs. Al mijn belangrijke spullen staan erop. Ja ik weet het. Dom dat ik geen backup heb, maar so be it :P Lesje geleerd voor de volgende keer. Iemand die me kan helpen? Groetjes Stasy

3 antwoorden
 • De harde schijf heeft bijna zeker schade opgelopen bij het vallen. Zo een externe harde schijf kan je meestal openen en je kan de harde schijf eruit halen en in een computer aansluiten. Rechtstreeks aangesloten in een computer kan je een aantal testen uitvoeren.
  Relevante informatie:
  http://decomputer.be/harde-schijf-herstellen/
  Moet zeggen dat ik niet optimistisch ben als ik je probleemomschrijving lees.
 • probeer eerst eens een nieuwe schijfletter toe te wijzen in schijfbeheer.
 • wat je nog kan proberen is de ext. HD op een andere computer aan te sluiten, al verwacht ik er niet veel van, maar je weet nooit , wellicht is de kabel beschadigd?

  als dat niet werkt, zul je eens moeten gaan rondkijken bij de HD specialisten, ik heb gelezen dat die nog veel kunnen redden van een kapotte HD; kost wel wat!

Beantwoord deze vraag